Sütőtökkel és édes répával sült, omlós csirkemell - Csak tepsibe kell tenni a hozzávalókat
Csupa egészséges finomság egy tepsiben! Sokkal zamatosabb a fogás, amikor a hús és a köret együtt sül.

sult-csirke-sutotokkel-repaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben az ételben az a legjobb, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis egészen különleges lesz a végeredmény. A sült tök és a répa édeskés íze nagyszerűen passzol az omlós, kakukkfüves csirkével. Ha van időd rá, megéri a húst sütés előtti este bepácolni, mert még omlósabb és ízletesebb lesz.

Sütőtökkel, édes répával sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 db fokhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkét öblítsd le, majd sózd és borsozd be. A páchoz öntsd egy tálba az olívaolajat, add hozzá a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, a mézet, majd alaposan forgasd bele a csirkecombokat. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 

A sütőtököt pucold meg, a magjait kapard ki, és vágd kisebb darabokra. A répákat is hámozd meg, és karikázd fel. Rakd a zöldségeket egy kevés olívaolajjal kikent tálba, és tedd melléjük a csirkemelleket a páccal együtt. Told az előmelegített, forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha a húsba szúrsz egy tűt, és könnyen beleszalad, az étel elkészült. 
A sütőtökből a krémleves is nagyon csábító, főleg tejszínnel és kellemes fűszerekkel. 

Ezt is szeretjük