Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal

Dobd fel a klasszikus rakott krumplit egyszerűen, készítsd el könnyed, nem zsíros változatban, zöldséggel, imádni fogod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz egyik legjobb része, hogy végre újra friss és üde zöldségeket lehet fogyasztani, egyenesen a hobbikertből leszedve, használj te is minél több ilyen alapanyagot ételeidhez!

Készítheted besamel mártással is, úgy kicsit macerásabb, de nagyon finom lesz.

Spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 60 dkg spenót
  • 20 dkg gouda sajt
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanálnyi vaj
  • 4 dl tejföl
  • mandulaforgács a szóráshoz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amikor elérték a megfelelő állagot, szűrd le őket, és hagyd is benne a szűrőben, amíg nem lesz rájuk szükség. A spenótot mosd át jó alaposan, majd vágd egységes méretű csíkokra.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A hagymát kockázd fel, két evőkanálnyi vajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a spenótot, és fedő alatt fonnyaszd meg. Amikor szépen összeesett, vedd le a fedőt, reszeld rá a fokhagymát, és hagyd, hogy elfőjön a leve.

A sajtot reszeld le, és keverd el a tejföllel és a szerecsendióval. Amikor mindennel megvagy, egy tűzálló tálat kenj ki a maradék vajjal, majd tedd az aljára a krumpli harmadát.

Erre pakold a spenót és a tejfölös sajt felét, majd mehet rá újabb réteg krumpli, újabb réteg spenót és tejföl, majd zárd le az egészet krumplival. Szórd meg mandulaforgáccsal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd háromnegyed órán át.

Klasszikus krumplis receptek

Egy tányér jó rósejbni vagy frissen sült tócsni bárkit jókedvre derít.

Röszti, krumplinudli és még pár ellenállhatatlan klasszikus

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük