18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A hájas sütemény receptje a nagyitól
Házi lekvárral a legfinomabb
Az omlós sütemény, aminek a jó házi zsiradék a titka, generációk kedvenc édessége.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hájas sütik omlósak, ropogósak, és a töltelékük teszi fel az i-re a pontot, készítsd hát őket minél többféle töltelékkel!

A tésztába is rejthetsz ízeket, például egy kis szilvapálinkát vagy némi fahéjat is, még finomabbá teszik a kész édességet!

Hájas tészta

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 50 dkg háj
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 teáskanál só
  • szódavíz

Elkészítés ideje:

3 óra

Elkészítés menete:

A hájas tészta valószínűleg legkevésbé gusztusos hozzávalója maga a háj. A nagy ijedtség után tedd is gyorsan hideg vízbe a frissen szerzett hozzávalót, és hagyd is ázni egy órát nagyjából. Amíg ázik, bármivel foglalkozhatsz. Amikor letelt az áztatásra szánt idő, akkor távolítsd el róla a hártyát, majd egy darálón daráld le, utána pedig keverd el 10 dekányi liszttel.

A többi hozzávalót a szódavíz kivételével keverd össze egy tálban, egy meglehetősen ragacsos masszát kapsz majd így. Amikor összedolgoztad, elkezdheted adagolni hozzá a szódát. Ezt addig kell folytatnod, amíg egy laza, de még nem folyós szerkezetű masszát kapsz, ami jól nyújtható.

Nyújtsd is ki lisztezett felületen, majd terítsd rá a liszttel elkevert hájat, aztán dolgozd össze a kettőt. Amikor szépen összeállt, tedd félre pihenni 20-30 percre. Amikor letelt ez az idő, nyújtsd ki ismét a tésztát, hajtsd négy rétegbe, aztán megint nyújtsd ki, megint hajtsd négy rétegbe, ezt tedd meg még kétszer, egy-egy fázis között pedig hagyd pihenni 20-20 percet.

Amikor az utolsó pihentetés is letelt, vágd olyan formára a tésztát, amilyenre gondolod - célszerű négyzetre -, halmozz a közepébe olyan tölteléket, amilyet gondolsz, majd hajtsd olyan formájúra, amilyenre szeretnéd, lehetőleg úgy, hogy jól zárjon mindenhol. A sütőt melegítsd elő 220 Celsius-fokra, a nyers sütiket tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-15 perc alatt süsd őket készre. 

Hajtogatós édességek

A leveles tészta a legfinomabb sütik alapja.

Blog.hu ajánló