Házi spenótos tortillalapok: ilyet nem is kapsz a boltban
Csupán négy hozzávalóból fantasztikus tortillalapokat készíthetsz otthon. Töltsd meg mindenféle jóval!

spenotos-tortillalapok
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, puha tortillalapokat gyorsan és nagyon egyszerűen megsütheted otthon is. A spenótos változat alacsonyabb szénhidráttartalmú, mint az eredeti, és az íze is finom. Kukoricaliszt helyett tönkölyből is kipróbálhatod. Ezekkel az arányokkal másnapra is rugalmas marad a tészta. 

Spenótos tortillalapok

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 3 bögre spenót
  • 2 bögre tönkölyliszt
  • 0.25 bögre víz
  • 1 kávéskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott spenótot rakd egy serpenyőbe, öntsd fel a vízzel, és közepes lángon fonnyaszd meg. Ez körülbelül öt perc, majd rakd a spenótot egy turmixgépbe, és mixeld jól össze. Tedd hozzá a lisztet és a sót, majd keverd addig, amíg sima nem lesz a massza. Akár kézzel is gyúrhatod. Ha túl lágynak találod, vagy ragad, szórj még hozzá kevés lisztet.
 

Oszd a tésztát körülbelül 12 részre, mindegyikből formázz gombócokat, majd lisztezett felületen nyújtsd két milliméteresre és kör alakúra. Hevíts fel egy serpenyőt, és igazgass bele egy tortillalapot. Olaj nem szükséges az edénybe. Süsd oldalanként egy-egy percig. Amikor a lap teteje buborékossá válik, fordítsd meg spatulával.

A sajtos quesadilla házi tortillából is könnyen elkészíthető, és olyan laktató, hogy főfogás is lehet.

Ezt is szeretjük