Házi spenótos tortillalapok: ilyet nem is kapsz a boltban
Csupán négy hozzávalóból fantasztikus tortillalapokat készíthetsz otthon. Töltsd meg mindenféle jóval!

spenotos-tortillalapok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes, puha tortillalapokat gyorsan és nagyon egyszerűen megsütheted otthon is. A spenótos változat alacsonyabb szénhidráttartalmú, mint az eredeti, és az íze is finom. Kukoricaliszt helyett tönkölyből is kipróbálhatod. Ezekkel az arányokkal másnapra is rugalmas marad a tészta. 

Spenótos tortillalapok

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 3 bögre spenót
  • 2 bögre tönkölyliszt
  • 0.25 bögre víz
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott spenótot rakd egy serpenyőbe, öntsd fel a vízzel, és közepes lángon fonnyaszd meg. Ez körülbelül öt perc, majd rakd a spenótot egy turmixgépbe, és mixeld jól össze. Tedd hozzá a lisztet és a sót, majd keverd addig, amíg sima nem lesz a massza. Akár kézzel is gyúrhatod. Ha túl lágynak találod, vagy ragad, szórj még hozzá kevés lisztet.
 

Oszd a tésztát körülbelül 12 részre, mindegyikből formázz gombócokat, majd lisztezett felületen nyújtsd két milliméteresre és kör alakúra. Hevíts fel egy serpenyőt, és igazgass bele egy tortillalapot. Olaj nem szükséges az edénybe. Süsd oldalanként egy-egy percig. Amikor a lap teteje buborékossá válik, fordítsd meg spatulával.

A sajtos quesadilla házi tortillából is könnyen elkészíthető, és olyan laktató, hogy főfogás is lehet.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük