Csőben sült spenótos tészta ropogósra pirítva: takarékos recept hó végére
A spenótos sült tészta ropogós, egészséges, és hó végén sem terheli meg a pénztárcát.

A ropogós spenótos sült tészta krémes, egészséges, és nagyon finom. A zöld levelek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a hűvösödő napokon egyre nagyobb szükséged is lesz. A csőben sütés lényege, hogy az étel felső rétegét ropogósra pirítjuk, amitől igazán vonzóvá válik.
Spenótos sült tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le. A spenótot egy kisebb lábosban olvaszd fel, majd húzd le a tűzről, és keverd el a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal. A tésztát egyengesd el egy tepsiben, forgasd össze a spenótos keverékkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, erre darabolj vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10-15 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.
A gnocchihoz is jól megy a spenót, főleg, ha több más zöldséggel is összefőzöd.
Puha, pirult gnocchi serpenyős zöldségekkel: 20 perces laktató ebéd
Tartalmas, mégsem nehéz, a sült zöldségeknek köszönhetően igazi nyári étel ez az isteni gnocchi.
ElolvasomOlvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció