Csőben sült spenótos tészta ropogósra pirítva: takarékos recept hó végére

A spenótos sült tészta ropogós, egészséges, és hó végén sem terheli meg a pénztárcát.

spenotos teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós spenótos sült tészta krémes, egészséges, és nagyon finom. A zöld levelek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a hűvösödő napokon egyre nagyobb szükséged is lesz. A csőben sütés lényege, hogy az étel felső rétegét ropogósra pirítjuk, amitől igazán vonzóvá válik.

Spenótos sült tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 40 dkg fagyasztott spenót
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le. A spenótot egy kisebb lábosban olvaszd fel, majd húzd le a tűzről, és keverd el a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal. A tésztát egyengesd el egy tepsiben, forgasd össze a spenótos keverékkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, erre darabolj vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10-15 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.

A gnocchihoz is jól megy a spenót, főleg, ha több más zöldséggel is összefőzöd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük