Csőben sült spenótos tészta ropogósra pirítva: takarékos recept hó végére
A spenótos sült tészta ropogós, egészséges, és hó végén sem terheli meg a pénztárcát.

A ropogós spenótos sült tészta krémes, egészséges, és nagyon finom. A zöld levelek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a hűvösödő napokon egyre nagyobb szükséged is lesz. A csőben sütés lényege, hogy az étel felső rétegét ropogósra pirítjuk, amitől igazán vonzóvá válik.
Spenótos sült tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le. A spenótot egy kisebb lábosban olvaszd fel, majd húzd le a tűzről, és keverd el a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal. A tésztát egyengesd el egy tepsiben, forgasd össze a spenótos keverékkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, erre darabolj vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10-15 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.
A gnocchihoz is jól megy a spenót, főleg, ha több más zöldséggel is összefőzöd.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept