20 perces spenótos gnocchi: ropogós baconnel még finomabb
Ha nincs sok időd a főzésre, ez a villámgyors és ínycsiklandó spenótos gnocchi a tökéletes választás. Ne hagyd le róla a ropogós bacont se!

spenotos-baconos-gnocchi
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Fókuszban a burgundi ajkak: egyszerű téli smink minden alkalomra »

Hat dolog, ami a szemhéj felpuffadását okozhatja: egészen hétköznapi dolgok is állhatnak a háttérben »

India aranya a ghí: így használd a szépségápolásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel az egyre hűvösebb napokat egy isteni spenótos gnocchival! Használj bébispenótot, hisz méretén kívül semmiben nem különbözik a klasszikustól, igazi vas- és vitaminbomba. Ha nem szeretnél bíbelődni a tésztagyúrással, vesd be nyugodtan a konyhakész gnocchit, ugyanolyan ínycsiklandó lesz a végeredmény. Roppanós baconnel még vonzóbb!

Spenótos-baconös gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg konyhakész gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 20 dkg bébispenót
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchikat rakd enyhén sós, forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül 10 percig, majd szűrd le. Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a bacont, majd vedd ki a szalonnadarabokat, és helyezd egy papírtörlőre. A bacon zsírjában forgasd meg a kész, leszűrt gnocchit, majd add hozzá a megmosott bébispenótot.


Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg a szerecsendióval, és rakd hozzá az apróra vágott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, amíg a levelek megfonnyadnak. Még forrón, tálalás előtt szórd meg a reszelt parmezánnal és a pirított baconnel. Ha elkészül, tálald rögtön, hisz frissen az igazi!
Tudtad, hogy spenótból csodás tortillalapot is lehet készíteni? Kenyér helyett is tökéletes!

Ezt is szeretjük