Selymes spenótkrémleves villámgyorsan: sok fokhagymával az igazi
Ne csak főzeléket készíts spenótból! A krémleves kicsit lágyabb, ugyanakkor nagyon finom bevezetője az ebédnek.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ha szereted a hagyományos módon készült spenótfőzeléket, biztos, hogy a hasonló jellegű, de kevésbé sűrű spenótleves is hamar a szívedbe lopja majd magát. Ez a változat krumpli hozzáadásával készül, így liszt nem is szükséges a sűrítéshez.
Spenótkrémleves receptje
Hozzávalók
- 30 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db krumpli
- 1 db húsleveskocka
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, együtt párold még egy kicsit, majd keverd bele a megpucolt, kockákra vágott krumplit. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és ha felforrt a víz, morzsold bele a leveskockát.
Amíg a krumpli fő, a spenótot alaposan mosd meg, és szeleteld fel. Ha a krumpli már puha, keverd hozzá a zöld leveleket, és főzd további öt percig, amíg a spenót összeesik. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd az egészet, majd öntsd fel tejszínnel, és forrald össze pár perc alatt.
Köretként is remekül működik a fokhagymás párolt spenót.
Még több recept