Selymes spenótkrémleves villámgyorsan: sok fokhagymával az igazi
Ne csak főzeléket készíts spenótból! A krémleves kicsit lágyabb, ugyanakkor nagyon finom bevezetője az ebédnek.

spenotkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hagyományos módon készült spenótfőzeléket, biztos, hogy a hasonló jellegű, de kevésbé sűrű spenótleves is hamar a szívedbe lopja majd magát. Ez a változat krumpli hozzáadásával készül, így liszt nem is szükséges a sűrítéshez.

Spenótkrémleves receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db krumpli
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, együtt párold még egy kicsit, majd keverd bele a megpucolt, kockákra vágott krumplit. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és ha felforrt a víz, morzsold bele a leveskockát.

Amíg a krumpli fő, a spenótot alaposan mosd meg, és szeleteld fel. Ha a krumpli már puha, keverd hozzá a zöld leveleket, és főzd további öt percig, amíg a spenót összeesik. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd az egészet, majd öntsd fel tejszínnel, és forrald össze pár perc alatt.
Köretként is remekül működik a fokhagymás párolt spenót.

Ezt is szeretjük