Spárgakrémleves zsenge zöldségből
Fél óra alatt kész!
A spárga a május sztárja, fogyaszd baconbe tekerve, köretnek, vagy főzz belőle krémlevest!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aki a spárgát szereti, rossz ember nem lehet, és valószínűleg egész májusban piacra jár, hogy minél többet fogyasszon eme remek terményből, amíg a szezon tart.

A spárgakrémleves kiválóan alkalmas arra, hogy különböző élénk ízű fűszerekkel variáld, tegyél bele mentát, citromot vagy akár sáfrányt!

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 7 dl zöldségleves alaplé - kockából is jó
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só, fehérbors
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Ahogyan a krémleveseknél általában, itt sem lesz nehéz dolgod. A zöldséget tisztítsd meg, darabold egységes méretű részekre, majd tedd félre.

Az alaplét öntsd fel a tejjel, tedd fel főni, majd amikor már elég forró, dobd bele a spárgadarabokat - párat érdemes félretenni, és csak a főzés végén adni a leveshez. A tojásból most csak a sárgájára lesz szükséged, a tejszínnel keverd el, majd tedd félre.

A lisztből és a vajból készíts rántást, add a leveshez, fűszerezd kedved szerint, majd ess neki a botmixerrel, és addig le se állj, amíg nem kapsz egységes, krémszerű levet. Ekkor add hozzá a tojásos keveréket, dolgozd el benne szépen, és már kész is a friss, finom spárgakrémlevesed.

Ezt is szeretjük