Spanyol sertésszelet a legfinomabb mártásban: hátszínből készítve az igazi

A spanyol sertésszelet szaftjának pépesített zöldségek adják meg az ízét.

Spanyol sertésszelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a vajpuha spanyol sertésszelet kicsit emlékeztet a mi vadasunkra, ugyanis sűrű, zöldséges mártás fogja össze. Szűzpecsenyéből készítsd, ami könnyen kezelhető, szaftos, és nagyon hamar megpuhul. A mártásba jó sok hagyma is kell, és nagyon jót tesz neki egy deci száraz fehérbor.

Spanyol sertésszelet

Hozzávalók 3 személyre

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl alaplé
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd szeletekre, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal, majd serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalukat. A kész hússzeleteket szedd ki egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben hevíts még egy kevés olajat. A fokhagymagerezdeket vágd hosszában szeletekre, a hagymát cikkekre, és pirítsd meg őket. Amikor a hagyma már megbarnult, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, együtt pirítsd egy rövid ideig, majd öntsd fel a borral, és tedd mellé a babérlevelet.

 

Rotyogtasd egy-két percig, amíg az alkohol elpárolog, majd öntsd hozzá az alaplevet. Sózd és borsozd meg, majd fedd le a serpenyőt, és párold tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul. Vedd ki belőle a babérlevelet, turmixold le, öntsd vissza a serpenyőbe, tedd mellé a kisütött szűzérméket, és melegítsd össze. Nagyon jól megy hozzá a házi krumplikrokett.

Churros sütőben sütve: a spanyol fánk így készítve lesz igazán finom

A spanyolok kedvenc fánkja, a churros égetett tésztából készül, melyet akár töltelékkel gazdagítva is kínálhatsz.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük