Pikáns spagetti fokhagymás, fűszeres olajban: így készül az olaszok kedvenc tésztája, az aglio di olio

A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.

Spagetti fokhagymás olajban (aglio di olio)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz ételek szerelmesei biztosan találkoztak már az aglio di olióval, vagyis a fokhagymás olívaolajba forgatott tésztával. A spagettit kicsit rövidebb ideig főzd, mint amennyi a csomagolásra van írva, ugyanis még a szószban is puhulni fog. Amint készen van, azonnal tálald, mert újramelegítve már nem az igazi.

Spagetti fokhagymás olajban (aglio di olio)

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg spagetti
  • 7.5 dkg reszelt sajt
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le, a főzővizét tedd félre.

 

Közben a fokhagymát pucold meg, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és ezen párold puhára a fokhagymagerezdeket. Amikor készen vannak, húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fokhagymaszeleteket pirospaprikával, frissen őrölt borssal, chilipehellyel, és adj hozzá két merőkanállal a tészta főzővizéből. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a tésztát, és forgasd össze. Szórd meg aprított petrezselyemmel és finomra reszelt sajttal, és gyöngyöztesd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.

A fokhagyma akár a pizza feltéteként is főszerepet kaphat.

Elképesztően finom sajtos-fokhagymás pizza: krémlevesek mellé is kínálható

Az ízletes fokhagymás kencét bolti pizzatésztára is rákenheted, úgy pillanatok alatt elkészül a finom, meleg harapnivaló.

Elolvasom
Ezt is szeretjük