Fantasztikus ebéd görögösen, avagy így készül az omlós souvlaki
A souvlaki könnyed, ízletes nyári fogás, amivel alig van munka, viszont érdemes pácolni.

Fantasztikus ebéd görögösen, avagy így készül az omlós souvlaki
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg mi a csirkenyársra többnyire zöldséget is tűzünk, addig a görögök csak kellemesen fűszerezett húst tesznek rá. Van, aki báránnyal, más csirkével készíti. A souvlakihoz jól illik a tzatziki, a görög saláta, de pitát is kínálhatsz hozzá.

Souvlaki recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, majd vágd fel körülbelül három centis kockákra. A citromlevet keverd össze olívaolajjal, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, majd kend be vele a húst, és lefedve pácold legalább egy órán át a hűtőben. 

Pihentetés után szedd ki a fűszeres keverékből, sózd meg a csirkét, és tűzdeld vízbe áztatott nyársra. Grillen ugyanúgy percek alatt elkészül, mint kevés olajban, serpenyőben sütve. Fontos, hogy közben többször forgasd meg. Tálaláskor díszítheted citromszeletekkel. 

Ezt is szeretjük