Fantasztikus ebéd görögösen, avagy így készül az omlós souvlaki
A souvlaki könnyed, ízletes nyári fogás, amivel alig van munka, viszont érdemes pácolni.

Fantasztikus ebéd görögösen, avagy így készül az omlós souvlaki
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg mi a csirkenyársra többnyire zöldséget is tűzünk, addig a görögök csak kellemesen fűszerezett húst tesznek rá. Van, aki báránnyal, más csirkével készíti. A souvlakihoz jól illik a tzatziki, a görög saláta, de pitát is kínálhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, majd vágd fel körülbelül három centis kockákra. A citromlevet keverd össze olívaolajjal, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, majd kend be vele a húst, és lefedve pácold legalább egy órán át a hűtőben. 

Pihentetés után szedd ki a fűszeres keverékből, sózd meg a csirkét, és tűzdeld vízbe áztatott nyársra. Grillen ugyanúgy percek alatt elkészül, mint kevés olajban, serpenyőben sütve. Fontos, hogy közben többször forgasd meg. Tálaláskor díszítheted citromszeletekkel. 

Ezt is szeretjük