Sörös, fűszeres sertésragu jó sűrűn: a hús szinte szétolvad a szájban
A zöldségekkel dúsított sertésragut a sör még karakteresebbé teszi, és ezt kedvedre tunkolhatod.

soros-sertesragu
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sertésragu hasonlít a pörkölthöz, csak talán még szaftosabb. Az elkészítésében annyi a különbség, hogy nem kell lepirítani, és zöldségek is kerülnek bele, amik teljesen belefőnek a sűrű szaftba. 

Sörös sertésragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl sör
  • 2 db babérlevél
  • 1 bögre borsó
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a húst mosd meg, és kockázd fel, a répát darabold fel. A zsírt olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a hagymát négy-öt perc alatt, majd süsd kicsit a fokhagymával és a répával is. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig.
 

Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel két deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és főzd körülbelül másfél órán át. Közben fokozatosan öntsd hozzá a sört. A végén mehet hozzá a borsó, tálalás előtt pedig szórd meg petrezselyemmel. 
Ha szereted a szaftos ételeket, a gombás tokányt is feltétlenül próbáld ki! 

Ezt is szeretjük