Sörös, fűszeres sertésragu jó sűrűn: a hús szinte szétolvad a szájban
A zöldségekkel dúsított sertésragut a sör még karakteresebbé teszi, és ezt kedvedre tunkolhatod.

soros-sertesragu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertésragu hasonlít a pörkölthöz, csak talán még szaftosabb. Az elkészítésében annyi a különbség, hogy nem kell lepirítani, és zöldségek is kerülnek bele, amik teljesen belefőnek a sűrű szaftba. 

Sörös sertésragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl sör
  • 2 db babérlevél
  • 1 bögre borsó
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a húst mosd meg, és kockázd fel, a répát darabold fel. A zsírt olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a hagymát négy-öt perc alatt, majd süsd kicsit a fokhagymával és a répával is. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig.
 

Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel két deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és főzd körülbelül másfél órán át. Közben fokozatosan öntsd hozzá a sört. A végén mehet hozzá a borsó, tálalás előtt pedig szórd meg petrezselyemmel. 
Ha szereted a szaftos ételeket, a gombás tokányt is feltétlenül próbáld ki! 

Ezt is szeretjük