Sörös, fűszeres sertésragu jó sűrűn: a hús szinte szétolvad a szájban
A zöldségekkel dúsított sertésragut a sör még karakteresebbé teszi, és ezt kedvedre tunkolhatod.
A sertésragu hasonlít a pörkölthöz, csak talán még szaftosabb. Az elkészítésében annyi a különbség, hogy nem kell lepirítani, és zöldségek is kerülnek bele, amik teljesen belefőnek a sűrű szaftba.
Sörös sertésragu
Hozzávalók
- 80 dkg sertéscomb
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 dl sör
- 2 db babérlevél
- 1 bögre borsó
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a húst mosd meg, és kockázd fel, a répát darabold fel. A zsírt olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a hagymát négy-öt perc alatt, majd süsd kicsit a fokhagymával és a répával is. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig.
Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel két deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és főzd körülbelül másfél órán át. Közben fokozatosan öntsd hozzá a sört. A végén mehet hozzá a borsó, tálalás előtt pedig szórd meg petrezselyemmel.
Ha szereted a szaftos ételeket, a gombás tokányt is feltétlenül próbáld ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció