Illatos, omlós sertéstarja sok fűszerrel: a hús sörben párolódik puhára
Nagyon jót tesz az omlós, szaftos sertéstarjának, ha sörben párolod puhára.
A sertés talán legfinomabb része a szaftos tarja, ami úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt egy éjszakát fűszeres pácban tartod. A sütés során is szabadon engedheted a fantáziádat: párold meg a hússzeleteket sörben, így igazán izmos fogást tehetsz az asztalra.
Sörben párolt sertéstarja
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- 2 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- 2 dl világos sör
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a borssal, a mustárral, a füstölt paprikával és a fokhagymaporral, fektesd bele a húsokat, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a hússzelek mindkét oldalára. Ha kész, tekerd lejjebb a lángot, öntsd fel sörrel, dobj mellé egy ág rozmaringot, és lefedve párold tíz percig, majd vedd le a fedőt a tetejéről, és várd meg, amíg a sör teljesen elpárolog. Azonnal, frissen tálald.
A fűszeres, omlós oldalast is érdemes sörben sütni - úgy a jó, ha a hús leválik a csontról.
- sör
- mustár
- húsételek
- mustáros tarja
- füstölt paprika
- sertéstarja
- fokhagymapor
- sörben párolt tarja
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept