Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog
A szaftos, sörben pácolt tarja igazán kiadós hétvégi ebéd.
A sörben pácolt tarja omlós, puha, és attól sem kell félned, hogy a gyerekeknek rosszat tesz, ugyanis az alkohol sütés közben elpárolog belőle. Minimum egy órát álljon a hús a fűszeres lében, de a legjobb akkor lesz, ha egy éjszakát is benne hagyod.
Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog
Hozzávalók 5 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 l világos sör
- só
Elkészítés:
A sertéstarját szeleteld fel és klopfold ki. A sört öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet, keverd jól össze, és ebbe a keverékbe fektesd a húsokat úgy, hogy jól ellepje őket. A pihentetési idő leteltével halászd ki őket az edényből, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A hagymát karikázd fel, és fedd be vele a húsokat. Öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Ezután vedd le a fóliát a tetejéről, és süsd őket pirosra.
Sörrel felöntve a sült kolbász is finomabb.
Káposztaágyon sült kolbász sörrel felöntve: így lesz tökéletes a németek nagy kedvence
Egyszerűen készül a tartalmas fogás, kínálj hozzá friss kenyeret, de egy korsó sör is jól csúszik mellé.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció