Hideg tésztasaláta füstölt sonkával: maradék hús is jó bele

Ha maradt még főtt sonkád az ünnepekről, varázsolj belőle hideg, joghurtos tésztasalátát!

Sonkás, joghurtos tésztasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól behűtött, sonkás, joghurtos tésztasaláta tökéletes maradékmentő fogás az ünnepek utánra. A hús mellé zöldségek is kerülnek a tálba, így jól megy hozzá a zöldborsó és a csemegeuborka is. A majonézes, joghurtos saláták szezonja most már tényleg mindjárt itt van: ebben a válogatásban te is megtalálod a kedvenceidet.

Sonkás, joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 25 dkg szarvacska tészta (vagy más, kisebb tésztaféle)
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 közepes szem csemegeuborka

Az öntethez:

  • 20 dkg görög joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható idő alatt. Ha kész, szűrd le. Ha mirelit vagy friss zöldborsót használsz, párold tíz perc alatt roppanósra. Ha konzervből készíted, csak csepegtesd le. A sonkát vágd kockákra, a csemegeuborkát karikákra.

Az öntethez való joghurtot keverd ki a majonézzel, a mustárral és a bazsalikommal, ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. A kifőtt tésztát és borsót öntsd egy salátástálba, és forgasd össze a joghurtos öntettel. Tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízei jól összeérjenek.

Ha még mindig maradt sonkád, egy jó sonkás-kukoricás csiga töltelékébe is felhasználhatod.

Sonkás-kukoricás csiga joghurttal gyúrva: ott a helye az uzsonnásdobozban

A kelt tészta sós töltelékkel is finom, a kakaós és fahéjas csiga helyett most próbáld ki az alábbi verziót.

Elolvasom
Ezt is szeretjük