Hideg tésztasaláta füstölt sonkával: maradék hús is jó bele
Ha maradt még főtt sonkád az ünnepekről, varázsolj belőle hideg, joghurtos tésztasalátát!
A jól behűtött, sonkás, joghurtos tésztasaláta tökéletes maradékmentő fogás az ünnepek utánra. A hús mellé zöldségek is kerülnek a tálba, így jól megy hozzá a zöldborsó és a csemegeuborka is. A majonézes, joghurtos saláták szezonja most már tényleg mindjárt itt van: ebben a válogatásban te is megtalálod a kedvenceidet.
Sonkás, joghurtos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 25 dkg szarvacska tészta (vagy más, kisebb tésztaféle)
- 15 dkg füstölt, főtt sonka
- 15 dkg zöldborsó
- 5 közepes szem csemegeuborka
- só
Az öntethez:
- 20 dkg görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható idő alatt. Ha kész, szűrd le. Ha mirelit vagy friss zöldborsót használsz, párold tíz perc alatt roppanósra. Ha konzervből készíted, csak csepegtesd le. A sonkát vágd kockákra, a csemegeuborkát karikákra.
Az öntethez való joghurtot keverd ki a majonézzel, a mustárral és a bazsalikommal, ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. A kifőtt tésztát és borsót öntsd egy salátástálba, és forgasd össze a joghurtos öntettel. Tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
Ha még mindig maradt sonkád, egy jó sonkás-kukoricás csiga töltelékébe is felhasználhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept