Klasszikus sólet sok füstölt hússal: sütőben sül puhára a bab is
Ez a laktató zsidó egytálétel füstölt libahússal az igazi. Még finomabb lesz, ha római tálban készíted.

solet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sólet a zsidó konyha tradicionális eledele, ami jó laktató és kiadós. Bár találhatsz olyan receptet is, ami sertést javasol hozzá, ha igazán autentikus fogást szeretnél enni, füstölt libahúst használj. A húst, a babot és az árpagyöngyöt főzés előtti este áztasd be. Római tálban elkészítve a legfinomabb, amelyet szintén áztass be.

Sólet füstölt hússal

Hozzávalók:

  • 60 dkg nyers füstölt libacomb vagy libamell
  • 40 dkg bab
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot, az árpagyöngyöt és a füstölt húst áztasd be. Másnap öntsd le róluk a vizet, majd a babot keverd össze az árpagyönggyel. A húst tisztítsd meg, a nagyobb darabokat vágd fel. Terítsd a babos keveréket a tál aljába, a közepébe készíts kis lyukat, és abba helyezd a húst, a nyers tojásokat, a megmosott, feldarabolt hagymát és az egész fokhagymagerezdeket. Ízlés szerint óvatosan sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és önts le az olvasztott zsírral.
A lefedett tálat told hideg sütőbe. Süsd 30 percig kisebb hőfokon, majd 180 fokon körülbelül három órát. Amikor minden puha, vedd ki a sütőből. 
A töltött káposzta is füstölt hússal készítve az igazi.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük