Sóágyon sült, kakukkfüves csirkecombok: egyszerű elven készül a csodás ebéd

Alig kell valami hozzá, a végeredmény mégis fejedelmi.

Sóágyon sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sóágyon sült csirkecombok lényege, hogy az enyhén befűszerezett húst egy kiló sóba kell fektetni, és így kisütni. Jöhet még mellé egy kevés hagyma és zöldfűszerek, de túlzásba vinni az ízesítést felesleges. Akkor is jó választás, ha viszonylag kevés pénzből szeretnél tartalmas fogást tenni az asztalra.

Sóágyon sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg
  • 1 lila hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.5 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával és a borssal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a lila hagymát cikkezd fel, a citromot vágd karikákra.

 

A sót öntsd egy tepsibe. Fektesd bele a bepácolt csirkecombokat, rakd ki körben a hagymával és a citrommal, tedd mellé a friss kakukkfüvet, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Letakarni nem szükséges. Félidőben fordítsd meg, hogy minden oldalát egyenletesen érje a sós alap. Amikor a színe már szép piros és a bőre ropogós, készen van.

Friss kakukkfű kerül az árpával dúsított laktató gombalevesbe is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük