Megnyitott a Sessions étterem: még Femina-koktélt is kóstoltunk
Csodás koktélok, lenyűgöző ételek, fantasztikus hangulat: megnyílt a Sessions étterem, a Hard Rock Hotels új budapesti gyöngyszeme.

sessions-etterem
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

Zsírszegény finomság, amitől nem lesz bűntudatod: isteni napindító puding édesszájúaknak »

Valamit nagyon tud ez a stílusos ikerpár, ami régen senkinek nem jött össze: cseppet sem gagyi, ahogy összeöltöznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Különleges európai és hagyományos magyar fogások izgalmas kombinációival nyitott meg a Sessions Budapest szívében, csupán néhány sarokra az Andrássy úttól. Az étteremre az egyedi dizájn mellett egyszerre jellemző az elegáns és a laza stílus. A nemzetközileg híres séfpáros, illetve a díjnyertes mixológus garancia arra, hogy mindenki elégedetten és jó hangulatban távozzon akár egy munkamegbeszéléséről, akár egy baráti vagy családi összejövetelről.


Az elegáns, de könnyed belső tér mellett, a Hard Rock hotelek sztenderdjeinek megfelelően, szakértők által kiválasztott zenelisták, DJ-szettek és élő zenei műsorok segítenek majd kikapcsolódni a vacsorázni vágyóknak.

session-etterem-megnyito

A  Sessions teljesen beleillik a belváros hangulatába, egyedi menüjével, meghatározó koktélkülönlegességeivel és élő zenés produkciókkal illeszkedik a budapestiek igényeihez - mondta el Tóth-Harsányi Kornél, a Hard Rock Hotel Budapest szállodaigazgatója. 

Séfek Michelin-csillagos étteremből

A  legújabb, nemzetközi gasztronómiai irányzatok szellemében és minőségi, hazai hozzávalók felhasználásával tervezte meg a Sessions ételkínálatát Lipták Tamás executive séf és Sziszik István sous séf. A páros közös szakmai múltja 15 évre tekint vissza, Michelin-csillagos és díjnyertes éttermekben sajátították el a szakmát, dolgoztak Dániában és az Egyesült Királyságban is.

pisztrang

Tudásukból mi is kaptunk egy kis ízelítőt, hisz a séfek különleges menüvel lepték meg az újságírókat. Kóstoltunk ínyenc mandulakrémlevest avokádótatárral és kukoricaropogóssal. A sütőben sült marinált pisztráng és a mangalicanyak juhtúrós csuszával nem mindennapi kulináris élveztet nyújtott. Az aszalt céklás égetett csokimorzsát habcsókkal tálalva pedig jó szívvel ajánljuk minden édesszájúnak. Ám azok is megtalálják itt számításaikat, akik a hagyományos magyar finomságokat részesítik előnyben. 

Kubai mixológus keveri a koktélokat

A Sessions jobbnál jobb koktéljai híres magyar személyiségek, így például Liszt Ferenc és Rubik Ernő előtt tisztelegnek. Ezek pedig a díjnyertes mixológus, George Valdez ötletei nyomán készülnek, aki a Dominikai Köztársaságból érkezett.

- Az egyik fontos célunk, hogy koktéljaink tükrözzék a magyar ízeket, így több helyi hozzávalót is felhasználunk. A pálinka és a borok mellett például a levendula és a paprika is megtalálható az italokban - árulta el a mixológus.

A koktélok mellett érdemes megkóstolni a Sessions zamatos borait, több mint kilencven hazai és nemzetközi borfajtát kínálnak. 

mixologus


George Valdez a Feminának külön koktélt kevert, amit már az étteremhez tartozó rooftop bárban kortyolgattuk el, ahonnan pazar kilátás nyílik egész Budapestre. 

A frissítő Femina-koktél receptje 

Hozzávalók: 

  • 4 cl gin
  • 1 cl cukorszirup
  • 4 szelet uborka
  • 0,5 lime
  • 6 db mentalevél
  • tonik
femina-koktel

Elkészítése: 

A gint tedd egy shakerbe, add hozzá a mentát, a lime levét, a cukorszirupot és a vékony karikákra vágott uborkát. Öntsd a keveréket jéggel félig töltött pohárba, majd adj hozzá annyi tonikot, amennyi kényelmesen elfér a pohárban. Keverd össze, és hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. 
 

Ezt is szeretjük