A legfinomabb levendulás limonádé: ezzel hűsítsd magad kánikulában
A levendulás limonádé illatos, zamatos, frissítő ital, amivel a kerti partit ugyanúgy feldobhatod, mint a nagyobb eseményeket.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A levendulás limonádénak már a színe is csábító. Ha pedig belekortyolsz, az íze is levesz a lábadról. Sokkal jobb, mint bármelyik bolti üdítő. A levendulát egészségvédő hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani: nyugtat, csillapítja a fejfájást, jó a gyomorbántalmakra. A limonádé már kevés levendulától extra színt és ízt kap.
Levendulás limonádé
Hozzávalók:
- 1.5 l víz
- 7 evőkanál cukor
- 3 db citrom
- 2 evőkanál szárított levendula
Elkészítés:
A cukrot keverd össze a vízzel, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd amikor a cukor feloldódik, add hozzá a levendulát, és pihentesd a keveréket két órán át.
Szűrd le a folyadékot, öntsd egy limonádés üvegbe, keverd hozzá a citrom frissen facsart levét, vágj bele egy-két citromkarikát, és kóstold meg. Fogyasztásig tedd a hűtőbe. Önmagában is mennyei, és akár koktélokba is keverheted.
A levendula a muffint is feldobja. Citrommal csodás, nyári desszert.
Még több recept