Isteni, pikáns csirkenyárs gránátalmás, korianderes kuszkuszsalátával
A könnyed csirkenyárs egyik titka a citrusos pác, amitől omlós, szaftos és igazán nyárias lesz a hús. A kuszkuszsaláta kitűnő választás hozzá.

csirkenyars-kuszkuszsalataval.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

                     A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta

Baráti sütögetések nagy kedvencei a különféle csirkenyársak, amiket akár a konyhádban is könnyedén elkészíthetsz. Kánikulában a citrusos ízek kifejezetten jólesnek, így a pácba is bátran tegyél citromot. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz, és még a kisebb csirkemelldarabok sem fognak kiszáradni a sütés során. 


Az ízletes csirkenyársak mellé a végtelenségig variálható kuszkuszsaláta is kitűnő választás. Gyors, színes és nagyon ízletes, néhány izgalmas hozzávalótól pedig extra finom lesz. A kuszkusz nagy előnye, hogy kényelmesen elkészítheted, hisz főzni nem, csak forrázni kell. 

Könnyed nyári fogás kevés munkával

Az egyszerű, mégis különleges csirkenyárs kuszkuszsalátával akár még a nyári diétába is beilleszthető. Munka kevés van vele, ráadásul hidegen-melegen kitűnő. Ha pedig nem diétázol, egy pohár sör is lecsúszhat mellé. 

Csirkenyárs kuszkuszsalátával

Hozzávalók:

  • 2 szelet csirkemellfilé
  • 2½ citrom leve
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • olívaolaj
  • bors
  • ½ bögre kuszkusz
  • 1 bögre forró víz
  • ½ uborka
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor friss menta
  • szezámmag

csirkenyaras-kuszkussalataval-recept.png

Az elkészítése:

Először állítsd össze a citrusos pácot. Add a két citrom levéhez a reszelt gyömbért, a mézet, a szójaszószt, egy deci olívaolajat, egy teáskanálnyi sót, alaposan keverd össze, majd tedd bele a csíkokra vágott csirkemellfilét, és rakd egy órára a hűtőbe.

Közben készítsd el a kuszkuszsalátát. A kuszkuszt öntsd fel egy bögre forró vízzel, sózd, keverd el, majd egy tányérral letakarva pihentesd 15 percig.
Miután kihűlt a kuszkusz, add hozzá az apró kockákra vágott uborkát, a gránátalma magjait, valamint a felaprított friss mentát. Locsold meg egy fél citrom levével, egy deci olívaolajjal, majd borsozd, végül könnyedén forgasd össze a hozzávalókat. Tálalásig érdemes hűtőbe rakni, hogy az ízek még jobban összeérjenek. 

Miután a csirke minimum egy órát állt a pácban, a darabokat fűzd fel a nyársakra, majd kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat süsd hat-hét percig. Közben a maradék páclével érdemes kenegetni, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek. Amikor szép aranybarna lesz a csirke mindkét oldala, vedd le a tűzről, és szórd meg szezámmaggal. Az üde kuszkuszsalátával tálalt citrusos csirkenyársakat melegen és hidegen is fogyaszthatod.

Ezt is szeretjük