Isteni, pikáns csirkenyárs gránátalmás, korianderes kuszkuszsalátával

A könnyed csirkenyárs egyik titka a citrusos pác, amitől omlós, szaftos és igazán nyárias lesz a hús. A kuszkuszsaláta kitűnő választás hozzá.

csirkenyars-kuszkuszsalataval.png
beauty and style
Top olvasott cikkek

                     A cikket a Kronenbourg 1664 Blanc támogatta

Baráti sütögetések nagy kedvencei a különféle csirkenyársak, amiket akár a konyhádban is könnyedén elkészíthetsz. Kánikulában a citrusos ízek kifejezetten jólesnek, így a pácba is bátran tegyél citromot. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz, és még a kisebb csirkemelldarabok sem fognak kiszáradni a sütés során. 


Az ízletes csirkenyársak mellé a végtelenségig variálható kuszkuszsaláta is kitűnő választás. Gyors, színes és nagyon ízletes, néhány izgalmas hozzávalótól pedig extra finom lesz. A kuszkusz nagy előnye, hogy kényelmesen elkészítheted, hisz főzni nem, csak forrázni kell. 

Könnyed nyári fogás kevés munkával

Az egyszerű, mégis különleges csirkenyárs kuszkuszsalátával akár még a nyári diétába is beilleszthető. Munka kevés van vele, ráadásul hidegen-melegen kitűnő. Ha pedig nem diétázol, egy pohár sör is lecsúszhat mellé. 

Csirkenyárs kuszkuszsalátával

Hozzávalók:

  • 2 szelet csirkemellfilé
  • 2½ citrom leve
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • olívaolaj
  • bors
  • ½ bögre kuszkusz
  • 1 bögre forró víz
  • ½ uborka
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor friss menta
  • szezámmag

csirkenyaras-kuszkussalataval-recept.png

Az elkészítése:

Először állítsd össze a citrusos pácot. Add a két citrom levéhez a reszelt gyömbért, a mézet, a szójaszószt, egy deci olívaolajat, egy teáskanálnyi sót, alaposan keverd össze, majd tedd bele a csíkokra vágott csirkemellfilét, és rakd egy órára a hűtőbe.

Közben készítsd el a kuszkuszsalátát. A kuszkuszt öntsd fel egy bögre forró vízzel, sózd, keverd el, majd egy tányérral letakarva pihentesd 15 percig.
Miután kihűlt a kuszkusz, add hozzá az apró kockákra vágott uborkát, a gránátalma magjait, valamint a felaprított friss mentát. Locsold meg egy fél citrom levével, egy deci olívaolajjal, majd borsozd, végül könnyedén forgasd össze a hozzávalókat. Tálalásig érdemes hűtőbe rakni, hogy az ízek még jobban összeérjenek. 

Miután a csirke minimum egy órát állt a pácban, a darabokat fűzd fel a nyársakra, majd kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat süsd hat-hét percig. Közben a maradék páclével érdemes kenegetni, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek. Amikor szép aranybarna lesz a csirke mindkét oldala, vedd le a tűzről, és szórd meg szezámmaggal. Az üde kuszkuszsalátával tálalt citrusos csirkenyársakat melegen és hidegen is fogyaszthatod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük