Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke: így még ropogósabbra sül
Az egészben sült, fűszeres csirke régi klasszikus, ezúttal azonban egy kicsit különlegesen készül.
A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak.
Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke
Hozzávalók
- 1 db egész csirke
- 3 db vöröshagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 0.5 csokor pertezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A gerince mentén vágd félbe, és nyisd szét. A mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg, és terítsd ki. Rakd a zsírral kikent tepsibe, majd jól sózd be. A vajat olvaszd fel, keverd össze kevés borssal és a zöldfűszerek felével, majd alaposan masszírozd bele a csirkébe. A hagymát és a citromot karikázd fel, pakold a csirke mellé, és a maradék zöldfűszert is tedd a tepsibe.
Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
A sóágyon sült csirke is fenséges. Olyan lesz, mintha kemencében készülne az omlós hús.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept