Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke: így még ropogósabbra sül
Az egészben sült, fűszeres csirke régi klasszikus, ezúttal azonban egy kicsit különlegesen készül.

hagymas-zoldfuszeres-pillangocsirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak. 

Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 0.5 csokor pertezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A gerince mentén vágd félbe, és nyisd szét. A mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg, és terítsd ki. Rakd a zsírral kikent tepsibe, majd jól sózd be. A vajat olvaszd fel, keverd össze kevés borssal és a zöldfűszerek felével, majd alaposan masszírozd bele a csirkébe. A hagymát és a citromot karikázd fel, pakold a csirke mellé, és a maradék zöldfűszert is tedd a tepsibe. 


Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
A sóágyon sült csirke is fenséges. Olyan lesz, mintha kemencében készülne az omlós hús.  

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük