Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke: így még ropogósabbra sül
Az egészben sült, fűszeres csirke régi klasszikus, ezúttal azonban egy kicsit különlegesen készül.

hagymas-zoldfuszeres-pillangocsirke
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak. 

Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 0.5 csokor pertezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A gerince mentén vágd félbe, és nyisd szét. A mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg, és terítsd ki. Rakd a zsírral kikent tepsibe, majd jól sózd be. A vajat olvaszd fel, keverd össze kevés borssal és a zöldfűszerek felével, majd alaposan masszírozd bele a csirkébe. A hagymát és a citromot karikázd fel, pakold a csirke mellé, és a maradék zöldfűszert is tedd a tepsibe. 


Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
A sóágyon sült csirke is fenséges. Olyan lesz, mintha kemencében készülne az omlós hús.  

Ezt is szeretjük