Zamatos sertésszelet
A könnyen elkészíthető, omlós sertésszeletet mindenki elégedetten fogyasztja majd.
Ha a szaftosabb húsokat szereted, a rövidkaraj helyett inkább hosszúkarajt válassz. A sertésszelettel a tényleges munka csupán pár perc. Az eredmény viszont fenséges. Párolt zöldséggel, salátával ugyanolyan finom, mint sajtos tésztával vagy bármilyen hagyományos körettel.
Sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- friss metélőhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és klopfold ki. A legjobb, ha fólia alatt ütögeted a karajt, akkor biztosan nem sérül. Sózd és borsozd ízlés szerint. Tégy egy nagyobb tányérba vagy tálba lisztet, nyomd bele a fokhagymát, keverd össze alaposan, és forgasd bele a hússzeleteket.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd a karaj mindkét oldalát süsd fehéredésig. Ezt követően önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Tálalásig tartsd melegen, majd jól szórd meg apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel.
