Zamatos sertésszelet
Egyszerű, de finom vasárnapi ebéd
A könnyen elkészíthető, omlós sertésszeletet mindenki elégedetten fogyasztja majd.

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a szaftosabb húsokat szereted, a rövidkaraj helyett inkább hosszúkarajt válassz. A sertésszelettel a tényleges munka csupán pár perc. Az eredmény viszont fenséges. Párolt zöldséggel, salátával ugyanolyan finom, mint sajtos tésztával vagy bármilyen hagyományos körettel.

Sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • friss metélőhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és klopfold ki. A legjobb, ha fólia alatt ütögeted a karajt, akkor biztosan nem sérül. Sózd és borsozd ízlés szerint. Tégy egy nagyobb tányérba vagy tálba lisztet, nyomd bele a fokhagymát, keverd össze alaposan, és forgasd bele a hússzeleteket.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd a karaj mindkét oldalát süsd fehéredésig. Ezt követően önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Tálalásig tartsd melegen, majd jól szórd meg apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük