Zamatos sertésszelet
Egyszerű, de finom vasárnapi ebéd
A könnyen elkészíthető, omlós sertésszeletet mindenki elégedetten fogyasztja majd.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a szaftosabb húsokat szereted, a rövidkaraj helyett inkább hosszúkarajt válassz. A sertésszelettel a tényleges munka csupán pár perc. Az eredmény viszont fenséges. Párolt zöldséggel, salátával ugyanolyan finom, mint sajtos tésztával vagy bármilyen hagyományos körettel.

Sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • friss metélőhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és klopfold ki. A legjobb, ha fólia alatt ütögeted a karajt, akkor biztosan nem sérül. Sózd és borsozd ízlés szerint. Tégy egy nagyobb tányérba vagy tálba lisztet, nyomd bele a fokhagymát, keverd össze alaposan, és forgasd bele a hússzeleteket.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd a karaj mindkét oldalát süsd fehéredésig. Ezt követően önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Tálalásig tartsd melegen, majd jól szórd meg apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük