Serpenyős csirkecomb tejszínes szószban: egyetlen edényben készül
A tejszínes szószban, spenótlevelekkel és gombával készült csirkecomb serpenyőben készül.
A serpenyős csirkecomb időnként üdítő változatosságot képvisel a tepsiben sült receptek mellett, különösen, ha tejszínes szószt is kapnak. Ezekhez az ételekhez használhatsz főzőtejszínt is, de ha igazán selymes, sűrű szaftot szeretnél, válaszd inkább a habtejszínt. Ez zsírosabb, a nevét onnan kapta, hogy habbá lehet emiatt verni, de sütésre-főzésre is tökéletes.
Serpenyős, tejszínes csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 4-6 csirkefelsőcomb
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
A mártáshoz:
- 25 dkg gomba
- 10 dkg spenót
- 3 dl tejszín
- 2.5 dkg vaj
- 1 kis hagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd rajta át a csirkecombokat oldalanként tíz perc alatt. A kész combokat szedd egy tálba. Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a gombát, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele a csirkecombokat, és lefedve főzd puhára fél óra alatt. Közben néha nézz rá, ha az összes levét elfőtte, egy kevés vizet önts alá, hogy oda ne kapjon. Amikor a hús puhára párolódott, add hozzá a spenótleveleket, és várd meg, amíg két-három perc alatt összeesnek. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Ha besűrűsödött a mártás, tálalhatod.
Krémes fokhagymaszósz tészta vagy húsok mellé: pár hozzávalóból készül
Ezt a szószt szinte biztos, hogy el tudod készíteni a hűtőd és a kamrád tartalmából, ráadásul villámgyorsan összedobhatod.
ElolvasomKép: Lilechka75 / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- lasagne
- olasz étel