Serpenyős csirkecomb tejszínes szószban: egyetlen edényben készül

A tejszínes szószban, spenótlevelekkel és gombával készült csirkecomb serpenyőben készül.

Serpenyős, tejszínes csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyős csirkecomb időnként üdítő változatosságot képvisel a tepsiben sült receptek mellett, különösen, ha tejszínes szószt is kapnak. Ezekhez az ételekhez használhatsz főzőtejszínt is, de ha igazán selymes, sűrű szaftot szeretnél, válaszd inkább a habtejszínt. Ez zsírosabb, a nevét onnan kapta, hogy habbá lehet emiatt verni, de sütésre-főzésre is tökéletes.

Serpenyős, tejszínes csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 4-6 csirkefelsőcomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors

A mártáshoz:

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg spenót
  • 3 dl tejszín
  • 2.5 dkg vaj
  • 1 kis hagyma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd rajta át a csirkecombokat oldalanként tíz perc alatt. A kész combokat szedd egy tálba. Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a gombát, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele a csirkecombokat, és lefedve főzd puhára fél óra alatt. Közben néha nézz rá, ha az összes levét elfőtte, egy kevés vizet önts alá, hogy oda ne kapjon. Amikor a hús puhára párolódott, add hozzá a spenótleveleket, és várd meg, amíg két-három perc alatt összeesnek. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Ha besűrűsödött a mártás, tálalhatod.

 

Krémes fokhagymaszósz tészta vagy húsok mellé: pár hozzávalóból készül

Ezt a szószt szinte biztos, hogy el tudod készíteni a hűtőd és a kamrád tartalmából, ráadásul villámgyorsan összedobhatod.

Elolvasom

Kép: Lilechka75 / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük