Meleg, tejszínes tárkonyszósz: ezzel dobd fel a húsokat
A szárazabb húsokhoz kifejezetten illik az ínyenc, tejszínes tárkonymártás.

tejszines-tarkonyszosz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jellegzetes illatú és ízű tárkonytól minden étel különleges és izgalmas lesz. Az erdélyi és a francia konyha kedvenc fűszere, nálunk is népszerű. Fogyasztásának számos pozitív hatása van, így kiváló gyulladás- és fájdalomcsillapító. Az egyszerű, tejszínes mártással is csodát tesz. Szárnyasokhoz és halakhoz feltétlenül próbáld ki!

Tejszínes tárkonymártás

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál tárkony
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál borecet
  • bors
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat hevítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet. Kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd sóval, borssal, borecettel. Forrald össze, közben kavargasd, majd, amikor már sűrű, szórd hozzá a tárkonyt. Ha nem találod elég savanykásnak, még kevés citromlevet is tehetsz hozzá. Melegen öntsd a húsokra. 

Ha szereted a tárkonyt, a ragulevesből se hagyd ki! Tartalmas és tényleg különleges. 

Ezt is szeretjük