Meleg, tejszínes tárkonyszósz: ezzel dobd fel a húsokat
A szárazabb húsokhoz kifejezetten illik az ínyenc, tejszínes tárkonymártás.

tejszines-tarkonyszosz
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes illatú és ízű tárkonytól minden étel különleges és izgalmas lesz. Az erdélyi és a francia konyha kedvenc fűszere, nálunk is népszerű. Fogyasztásának számos pozitív hatása van, így kiváló gyulladás- és fájdalomcsillapító. Az egyszerű, tejszínes mártással is csodát tesz. Szárnyasokhoz és halakhoz feltétlenül próbáld ki!

Tejszínes tárkonymártás

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál tárkony
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál borecet
  • bors
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat hevítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát és a lisztet. Kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá a tejszínt, fűszerezd sóval, borssal, borecettel. Forrald össze, közben kavargasd, majd, amikor már sűrű, szórd hozzá a tárkonyt. Ha nem találod elég savanykásnak, még kevés citromlevet is tehetsz hozzá. Melegen öntsd a húsokra. 

Ha szereted a tárkonyt, a ragulevesből se hagyd ki! Tartalmas és tényleg különleges. 

Ezt is szeretjük