Serpenyőben sült szűzérmék sűrű szaftban: kezdőknek is sikerülni fog

Nincs finomabb az omlós, puha szűzpecsenyénél: ezzel a mártással egyszerűen ellenállhatatlan.

Serpenyős szűzérmék
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fehérboros szaftban puhuló szűzérmék elképesztően finomak, miközben az elkészítésük nem is lehetne egyszerűbb. A szűzpecsenye ugyan nem a legolcsóbb húsféle, cserébe azonban változatosan készíthető el, és szinte lehetetlen elrontani. A szaftba jól megy a gomba is, de ha nem szereted, nyugodtan ki is hagyhatod.

Serpenyős szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 ág rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd korongokra. Szórd meg őket sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre tíz percre.

Egy serpenyőt forrósíts fel, és négy perc alatt süss a szűzérmék mindkét oldalára kérget. Ha készen vannak, szedd ki őket, és ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat. Párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a felkockázott fokhagymagerezdeket is. Közben a gombát szeleteld fel, és add a puha hagymához. Szórd meg kevés sóval és borssal, add hozzá az egész rozmaringágakat, és fedő alatt párold addig, amíg levet ereszt. Ez nagyjából tíz perc. Ekkor szórd meg egy teáskanál liszttel, öntsd hozzá a bort és az alaplevet, és kevergesd, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor pakold vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, és lefedve párold puhára további tíz perc alatt. Ha túl sűrű lenne, alaplével hígítsd. A végén öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

A szaftos húsételekhez nagyon jól megy a ropogós tócsni, amit most egészségesebb módszerrel, karfiolból is elkészíthetsz.

Karfioltócsni húsmentes napokra: laktató és nagyon finom

A tócsni nem csak krumpliból készítve finom, más zöldségből is kipróbálható. Az egyik legjobb változat karfiolból készül.

Elolvasom

Kép: mrakor / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük