A legfinomabb sült karaj, amit valaha ettél: ezek a fűszerek nem hiányozhatnak róla

Finom és omlós lesz a serpenyőben sült karaj, ha így készíted el.

Serpenyőben sült karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyőben sült karajjal nincs sok munka, ugyanakkor nagyon finom, és változatosan készíthető el. Most egy zöldfűszeres, citromos változatot mutatunk, amelynek a különlegessége, hogy a szeletek vajon sülnek omlósra. A húst még előző este pácold be, hogy a hosszú pihentetési idő alatt lejussanak az ízek a belsejéig.

Serpenyős sült karaj

Hozzávalók

  • 4-6 szelet sertéskaraj
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja
  • bors
  • 3 dkg vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, a hártyás szélüket vágd le. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a reszelt citromhéjjal. Fektesd a húsokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

 

Másnap sütés előtt egy órával vedd ki őket a hűtőből. Erre azért van szükség, hogy ne hidegen kerüljenek a serpenyőbe, mert akkor a hő hatására összeugranak. Amikor eljön a sütés ideje, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Tedd bele a hússzeleteket, és közepes lángon, oldalanként öt-nyolc perc alatt süsd őket puhára. Sütés közben a fűszeres páclével locsolgathatod a szeleteket.

Ha szereted a citromos ízeket, készíts a gyümölcsből nyári trüffelgolyót!

Álomfinom citromos trüffelgolyó: nyári finomság sütés nélkül

A csábító trüffelgolyók ízében a citrom és a fehér csoki érződik. Tökéletes nyári édesség, melynek elkészítéséhez a sütőt sem kell bekapcsolni.

Elolvasom

Kép: wundervisuals / Getty Images

Ezt is szeretjük