Szaftos sertésszelet serpenyőben sütve: ezzel a módszerrel nem szárad ki

A serpenyős sertésszelet egyszerű ízesítéssel készül, és nagyon hamar kisül.

Serpenyős sertésszelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyős sertésszelet hétvégén vagy hétköznap is tökéletes választás. Komolyan vehető, laktató fogás, ugyanakkor alig van vele munka, így egy sietősebb este is bátran nekiállhatsz. A szeleteket kisütés előtt forgasd lisztbe, amelyet ízesíts kedved szerinti fűszerekkel.

Serpenyős sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • bors
  • 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket jól klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, és szobahőmérsékleten hagyd állni egy órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a forró olajba kerülve összeugrik.

 

A pihentetési idő leteltével a lisztet keverd össze a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemmel. Vékonyan hintsd meg ezzel a keverékkel a hússzeleteket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként öt perc alatt süsd a karajt készre. Amikor a széle megbarnult, már jó. Tálald tepsis krumplival és házi vegyes savanyúsággal.

A sertéskaraj kirántva is csodás: készítsd el lengyel módra, tejben pácolva!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük