Ezzel a módszerrel lesz tényleg ropogós a sült krumpli: minden húsétel mellé tökéletes

Tepsiben, kevés olajjal is tökéletes, ropogós sült krumplit készíthetsz.

Ropogós sült krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Többféle módszerrel készíthetsz igazán ropogós sült krumplit. Nem kötelező, hogy tocsogjon az olajban, kevés zsiradékkal, tepsiben is fantasztikusan finom lesz, így pedig a gyomrot sem terheli meg annyira.

Ropogós sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg sütni való krumpli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha van otthon római tálad, nagyon egyszerű módszerrel készítheted el a krumplit. Hámozd meg, vágd tetszés szerinti kockákra vagy hasábokra, és nyersen helyezd el a római tál aljában.  Ha sárga héjú krumplit vásároltál, azt még megpucolni sem kötelező, csak jól mosd meg. Szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával és őrölt rozmaringgal, forgasd össze olívaolajjal, majd fedd le, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra alatt szuper ropogósra pirul. Külön pirításra nem lesz szükség, lefedve is tökéletes lesz az állaga.

Ha nincs római tálad, tepsiben is elkészítheted a krumplit hasonló módszerrel. Ebben az esetben a megpucolt, felszeletelt krumplit főzd elő öt-hét perc alatt forró vízben, majd szűrd le. Itasd fel róla az összes nedvességet, és oszd el egy tepsiben. Forgasd össze az étkezési keményítővel, a fűszerekkel és az olajjal, és 200 fokos sütőben húsz perc alatt süsd ropogósra. Közben néha forgasd át, hogy egyenletesen piruljon. Bármilyen húsétel mellé nagyon finom.

Füstös, sütőben sült édesburgonya: kukoricadarától lesz roppanós

Az édesburgonya-hasábok egyszerűen, a sütőbe tolva pirulnak. A batáta, köszönhetően a kukoricadarának, kívül ropogósra, belül pedig krémesre sül.

Elolvasom
Ezt is szeretjük