Szaftos sertésszelet serpenyőben sütve: ezzel a módszerrel nem szárad ki
A serpenyős sertésszelet egyszerű ízesítéssel készül, és nagyon hamar kisül.

A serpenyős sertésszelet hétvégén vagy hétköznap is tökéletes választás. Komolyan vehető, laktató fogás, ugyanakkor alig van vele munka, így egy sietősebb este is bátran nekiállhatsz. A szeleteket kisütés előtt forgasd lisztbe, amelyet ízesíts kedved szerinti fűszerekkel.
Serpenyős sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- só
- bors
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket jól klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, és szobahőmérsékleten hagyd állni egy órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a forró olajba kerülve összeugrik.
A pihentetési idő leteltével a lisztet keverd össze a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemmel. Vékonyan hintsd meg ezzel a keverékkel a hússzeleteket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként öt perc alatt süsd a karajt készre. Amikor a széle megbarnult, már jó. Tálald tepsis krumplival és házi vegyes savanyúsággal.
A sertéskaraj kirántva is csodás: készítsd el lengyel módra, tejben pácolva!
Kívül ropogós, belül omlós a lengyel rántott hús: tejben pácolják
A lengyel rántott hús vajpuha és ízletes, mely bármilyen körettel kínálva fantasztikus, de szendvicsbe pakolva is tökéletes.
Elolvasom