Isteni gyümölcsös serpenyős palacsinta - Lágyabb a tészta, mint ahogy megszoktad
A serpenyős palacsinta a sütőben sül, a széle ropogós, a belseje finom puha.
Ez a palacsinta kicsit másként készül, mint a hagyományos. Melegben különösen jó, hogy nem egyesével kell kisütni a tésztát. Ne keverd túl sokáig, mert akkor nagyon tömzsi lesz, és nehezen sül át. Savanykás gyümölccsel különösen finom az édes tészta. Csokival, tejszínhabbal tovább fokozhatod az élvezetet.
Serpenyős palacsinta recept
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg vegyes gyümölcs
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Végül forgasd hozzá több részletben az átszitált, sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. A hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnod.
Kend ki vajjal a serpenyőt, forrósítsd fel, majd öntsd bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Amikor mindenhol szép aranybarna, szúrj a közepébe egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos, süsd még tovább. A sütőből kivéve rögtön szórd meg a megmosott gyümölccsel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept