Isteni gyümölcsös serpenyős palacsinta - Lágyabb a tészta, mint ahogy megszoktad
A serpenyős palacsinta a sütőben sül, a széle ropogós, a belseje finom puha.

Isteni gyümölcsös serpenyős palacsinta - Lágyabb a tészta, mint ahogy megszoktad
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a palacsinta kicsit másként készül, mint a hagyományos. Melegben különösen jó, hogy nem egyesével kell kisütni a tésztát. Ne keverd túl sokáig, mert akkor nagyon tömzsi lesz, és nehezen sül át. Savanykás gyümölccsel különösen finom az édes tészta. Csokival, tejszínhabbal tovább fokozhatod az élvezetet.

Serpenyős palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg vegyes gyümölcs
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Végül forgasd hozzá több részletben az átszitált, sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. A hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnod.
 

Kend ki vajjal a serpenyőt, forrósítsd fel, majd öntsd bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Amikor mindenhol szép aranybarna, szúrj a közepébe egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos, süsd még tovább. A sütőből kivéve rögtön szórd meg a megmosott gyümölccsel.

Ezt is szeretjük