Isteni gyümölcsös serpenyős palacsinta - Lágyabb a tészta, mint ahogy megszoktad
A serpenyős palacsinta a sütőben sül, a széle ropogós, a belseje finom puha.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ez a palacsinta kicsit másként készül, mint a hagyományos. Melegben különösen jó, hogy nem egyesével kell kisütni a tésztát. Ne keverd túl sokáig, mert akkor nagyon tömzsi lesz, és nehezen sül át. Savanykás gyümölccsel különösen finom az édes tészta. Csokival, tejszínhabbal tovább fokozhatod az élvezetet.
Serpenyős palacsinta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg vegyes gyümölcs
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Végül forgasd hozzá több részletben az átszitált, sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. A hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnod.
Kend ki vajjal a serpenyőt, forrósítsd fel, majd öntsd bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Amikor mindenhol szép aranybarna, szúrj a közepébe egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos, süsd még tovább. A sütőből kivéve rögtön szórd meg a megmosott gyümölccsel.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept