Serpenyős csirkemell 30 perc alatt : belül omlós, kívül szép piros, ropogós
A serpenyős csirkemellel gyorsan és egyszerűen megúszod a főzést.

Serpenyős csirkemell 30 perc alatt : belül omlós, kívül szép piros, ropogós
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyős csirkemell tényleg nem vesz el sok időt az életedből. Kiváló saláták mellé, de körettel is kínálhatod. Ha laktatóbb fogást szeretnél, piríts a csirkével együtt zöldségeket, vagy borítsd le tejszínnel. Ha víz helyett fehérbort öntesz rá, a hús még omlósabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd körülbelül 2x2 centis kockákra. Az olívaolajat keverd össze a sóval, borssal, majd forgasd meg benne a húst. A póréhagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és hirtelen, rövid ideig pirítsd meg benne a hagymát, majd dobd rá a csirkemellet.

A húst fehéredésig kevergesd, és nyomd hozzá a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, fedd le 10-15 percre, és párold kis lángon. Ha már puha, vedd le róla a fedőt, és pirítsd meg. Akkor az igazi, ha belül finom omlós, kívül pedig szép piros, ropogós. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük