A klasszikus salsa verde eredeti olasz receptje: tésztához, sültekhez is kiváló
Ha szereted a mediterrán ízeket, és feldobnád velük ételeidet, készíts házi salsa verdét. A klasszikus változattal pár perc alatt végzel.

salsa-verde
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Újra hódít Audrey Hepburn kedvenc csíkos felsője: a breton top igazi nyári klasszikus »

10 másodperc, és kiderül a testéletkorod – Lehet, hogy nem annyi, mint amire gondolnál »

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A salsa verde, azaz a zöldfűszerekből készült öntet a világ számos konyhájában megtalálható, és szinte mindenki másként készíti. Míg az olaszok szardellafilét tesznek bele, addig a mexikóiak földicseresznyét. A zöld szósz könnyen elkészíthető, rendkívül zamatos, és sokoldalúan felhasználható. Kenyérre, húsokhoz, salátákhoz, tésztához kiváló, vagy egyszerűen csak kínáld mártogatósként. 

Salsa verde recept

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre petrezselyem
  • 2 dl olívaolaj
  • 0.25 bögre kapribogyó
  • 3 db filézett szardella
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál citromhéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a petrezselymet, a kapribogyót, a szardellát, a fokhagymát és a citromhéjat egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd összedolgozni. Amikor már elég apró minden, öntsd hozzá az olajat, az ecetet és a citrom levét. Mixeld tovább, majd a végén ízesítsd sóval, borssal, és még egyszer keverd jól össze. Rakd át egy kis tálba, és azonnal fogyaszthatod. Még jobb, ha a hűtőbe teszed néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A maradékot kanalazd jól záródó üvegbe, és tárold a hűtőben. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük