Isteni, sajttal töltött puffancsok

Profiterol másképpen

A sajtos sörkorcsolyák mindig népszerűek, készítsd csak magadnak, vagy vidd vendégségbe!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos puffancsok tésztája tulajdonképpen egy az egyben megegyezik a profiterol tésztájával, csak egy kicsit sósabb, a tölteléke pedig nem édes, hanem isteni sajtos.

A krémet feldobhatod egy kis őrölt szerecsendióval, a tésztát pedig frissen pirított baconnel, ha pedig úgy látod jobbnak, akkor a már megtöltött puffancsokra is piríthatsz sajtot kívülről.

Sajtos puffancsok

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 4 tojás
  • 1 csapott evőkanálnyi só

A töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A tésztához forrald fel a vizet az olajjal, majd gyors mozdulatokkal keverd hozzájuk a lisztet és a sót is, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ha ez megtörtént, vedd le a tűzről, és folyamatos keverés mellett üsd hozzá a négy tojást is, majd keverd az egészet egységes tésztává. Ha ez megvan, már félig nyert ügyed van. A sütőt melegítsd elő 210 fokra, és az aljában helyezz el egy vízzel megtöltött, hőálló edényt. A masszát töltsd habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj nagyjából egységes méretű halmokat, majd told be a sütőbe, hadd süljenek aranybarnára.

Amíg ez megtörténik, készítsd el a tölteléket: a reszelt sajt nagyobbik részét - körülbelül 10 dkg-t - dolgozd össze a többi hozzávalóval. A tej csak akkor kell, ha túl sűrűnek találod a kapott krémet. Ha szépen összedolgoztad őket, és a puffancsok is megsültek, nincs más dolgod, mint minden golyót félbevágni, megtölteni a krémmel és némi reszelt sajttal, és már kész is vannak a finom sörkorcsolyáid.

Még több sajtos ropogtatnivaló!

Az ellenállhatatlan sós rágcsálnivalókból sosem elég, készítsd el te is a kedvenceidet!

Finom sajtos ropogtatnivalók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

paleo kenyer recept lead
  • kenyér
  • paleolit táplálkozás

A paleolit kenyér receptje

Ezt is szeretjük