Isteni, sajttal töltött puffancsok
A sajtos sörkorcsolyák mindig népszerűek, készítsd csak magadnak, vagy vidd vendégségbe!
A sajtos puffancsok tésztája tulajdonképpen egy az egyben megegyezik a profiterol tésztájával, csak egy kicsit sósabb, a tölteléke pedig nem édes, hanem isteni sajtos.
A krémet feldobhatod egy kis őrölt szerecsendióval, a tésztát pedig frissen pirított baconnel, ha pedig úgy látod jobbnak, akkor a már megtöltött puffancsokra is piríthatsz sajtot kívülről.
Sajtos puffancsok
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 4 tojás
- 1 csapott evőkanálnyi só
A töltelékhez:
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tojás sárgája
- 2 dkg krémsajt
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl tej
Elkészítés ideje:
50 perc
Elkészítés menete:
A tésztához forrald fel a vizet az olajjal, majd gyors mozdulatokkal keverd hozzájuk a lisztet és a sót is, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ha ez megtörtént, vedd le a tűzről, és folyamatos keverés mellett üsd hozzá a négy tojást is, majd keverd az egészet egységes tésztává. Ha ez megvan, már félig nyert ügyed van. A sütőt melegítsd elő 210 fokra, és az aljában helyezz el egy vízzel megtöltött, hőálló edényt. A masszát töltsd habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj nagyjából egységes méretű halmokat, majd told be a sütőbe, hadd süljenek aranybarnára.
Amíg ez megtörténik, készítsd el a tölteléket: a reszelt sajt nagyobbik részét - körülbelül 10 dkg-t - dolgozd össze a többi hozzávalóval. A tej csak akkor kell, ha túl sűrűnek találod a kapott krémet. Ha szépen összedolgoztad őket, és a puffancsok is megsültek, nincs más dolgod, mint minden golyót félbevágni, megtölteni a krémmel és némi reszelt sajttal, és már kész is vannak a finom sörkorcsolyáid.
Még több sajtos ropogtatnivaló!
Az ellenállhatatlan sós rágcsálnivalókból sosem elég, készítsd el te is a kedvenceidet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kenyér
- paleolit táplálkozás
A paleolit kenyér receptje
- sajt
- mák
Ropogós koktélkréker házilag
- sajt
- fokhagyma