Sajttal töltött rántott csirkecomb
Igazi vasárnapi ebéd
A hazai vasárnapi ebédek sztárja egyértelműen a rántott hús, egy kis változatosság azonban neki sem árt.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

Megnőtt a frufrud, de a fodrász kizárva? Így igazítsd meg otthon, egyszerűen »

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött is, göngyölt is, mégsem olyan bonyolult, mint gondolnád, egy a fontos, legyen nálad hústű, az kelleni fog.

A sajt kiválasztása rád van bízva, lehet füstölt vagy sima trappista, ha pedig valami kéksajtot szeretnél használni, csínján bánj az adagolással, mert elnyomhatja a többi ízt.

Sajttal töltött, göngyölt, rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 10 darab csirkefelsőcomb
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd le őket alaposan. Szabadítsd meg a csontoktól mindegyiket. Ezután áztasd be őket tejbe, amibe nyomd bele a fokhagymagerezdeket is, így hagyd állni nagyjából egy órán át. Amíg állnak, a sajtból egyenletes darabokat vágj ki, majd ezeket tedd félre.

Ha eleget áztak a combok, fektesd ki őket egyenként, sózd, borsozd, tedd beléjük a sajtdarabokat, úgy, hogy inkább a belsejük felé legyen belőle több, majd göngyöld fel őket, és mindegyiket tűzd át egy-egy hústűvel, hogy egyben maradjanak. Ezután kezdheted a panírozást, először mártsd meg egy kis lisztben a combokat, aztán forgasd meg őket tojásban, amibe tegyél egy kis tejet, végül jöhet a zsemlemorzsa. Ezután nincs más hátra, mint jó forró olajban készre sütni a combokat.

Csak a hazai!

A hagyományos magyaros ételeknél nincs jobb, ha te is így látod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük