Sajttal töltött csirkemell paradicsomos szósszal: így nagyon egyszerű lesz a főfogás
A csirkemellben az az egyik legjobb, hogy gyorsan, könnyen ízletes finomságot készíthetsz belőle. Töltsd meg sajttal, és borítsd le paradicsomszósszal!

sajtos-paradicsomoszoszos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízes, zamatos paradicsomos csirkemellel nem lesz unalmas a főfogás. Jó ötlet hétköznapra, hisz gyorsan elkészül, de a hétvégi, nagy, közös étkezéseken is sikerre számíthatsz vele. A szósz kevés chilivel még finomabb. Ha bírod az erőset, ne hagyd ki belőle. 

Sajttal töltött, paradicsomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Vágj belőle két nagyobb szeletet, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj mindegyikre mozzarellát. Tekerd fel, majd csavard a csirkemelleket egy szelet baconbe, és rakd olívaolajjal kikent, tűzálló tálba. Önts a hús alá kevés vizet, takard le alufóliával, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. 
 

Közben készítsd el a szószt. Hevíts fel kevés olívaolajat, rakd hozzá a darabolt paradicsomot, és egy kicsit nyomkodd össze. Mehet hozzá a püré, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal. Rottyantsd össze 10-15 perc alatt.
A már szinte puha csirkemellet szórd meg parmezánnal, told vissza a sütőbe, és várd meg, míg a sajt ráolvad. A paradicsomszósszal leöntve tálald. 
A csirkemell brokkolival és tejföllel is nagyon ízletes. Ebben az ételben az ízek remek harmóniában vannak egymással.  

Ezt is szeretjük