Sajttal töltött csirkemell paradicsomos szósszal: így nagyon egyszerű lesz a főfogás

A csirkemellben az az egyik legjobb, hogy gyorsan, könnyen ízletes finomságot készíthetsz belőle. Töltsd meg sajttal, és borítsd le paradicsomszósszal!

sajtos-paradicsomoszoszos-csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízes, zamatos paradicsomos csirkemellel nem lesz unalmas a főfogás. Jó ötlet hétköznapra, hisz gyorsan elkészül, de a hétvégi, nagy, közös étkezéseken is sikerre számíthatsz vele. A szósz kevés chilivel még finomabb. Ha bírod az erőset, ne hagyd ki belőle. 

Sajttal töltött, paradicsomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Vágj belőle két nagyobb szeletet, és kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj mindegyikre mozzarellát. Tekerd fel, majd csavard a csirkemelleket egy szelet baconbe, és rakd olívaolajjal kikent, tűzálló tálba. Önts a hús alá kevés vizet, takard le alufóliával, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. 
 

Közben készítsd el a szószt. Hevíts fel kevés olívaolajat, rakd hozzá a darabolt paradicsomot, és egy kicsit nyomkodd össze. Mehet hozzá a püré, majd fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal. Rottyantsd össze 10-15 perc alatt.
A már szinte puha csirkemellet szórd meg parmezánnal, told vissza a sütőbe, és várd meg, míg a sajt ráolvad. A paradicsomszósszal leöntve tálald. 
A csirkemell brokkolival és tejföllel is nagyon ízletes. Ebben az ételben az ízek remek harmóniában vannak egymással.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük