Ropogós krumplikrokett olvadt sajttal a közepén: nincs párja a házi változatnak
A krumplikrokett az egyik legfinomabb köret: most rejts sajtot a közepébe!
A házi krumplikrokett kívül ropog, belül finom puha. Próbáld ki most úgy, hogy minden darab közepébe rejtesz egy kocka sajtot, amely így lágyan megolvad a belsejében. A lisztet kanalanként adagold a kihűlt krumplihoz, mert fajtától függ, mennyit vesz fel belőle.
Sajttal töltött krumplikrokett
Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg sajt
- 6 evőkanál liszt
- 4 krumpli
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál szerecsendió
- frissen őrölt bors
- 20 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen sózd meg, törd át, és hagyd kihűlni. A kihűlt krumplit szórd meg borssal, szerecsendióval, keverd hozzá a tojást, és kanalanként annyi lisztet, hogy nem ragacsos, jól kezelhető tésztát kapj. Csavard fóliába, és tedd a hűtőbe 20 percre.
Közben a sajtot vágd kis kockákra. A pihentetett tésztából formázz gömböket. Lapogasd ki őket, mindegyik közepébe helyezz egy sajtkockát, és formázz belőle hengert. Az így kapott rudakat forgasd meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd a kroketteket pirosra. A kisült darabokat szedd papírtörlőre.
Ha izgalmas köretre vágysz, ezek a mézes, fűszeres tepsis zöldségek is jól fognak esni a sültek mellé.
Pirult, fűszeres tepsis zöldségek: mézes, fokhagymás öntettel sülnek
A színes, roppanósra sült zöldségek nemcsak a szemeket, de az ízlelőbimbókat is kényeztetik, főleg ezzel az ínyenc öntettel.
ElolvasomKép: Image Source / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció