Sajttal töltött fasírt ropogós baconbe tekerve: elképesztően szaftos a belseje
A sajttal töltött, baconbe tekert fasírt kívül ropogós, a baconnek köszönhetően belül szaftos, beleharapva pedig mindegyik darab kis olvadós meglepetést rejt.

A sajttal töltött, baconbe teker fasírt sütőben sül, így felesleges zsiradékot sem vesz fel. Az összeállításánál ízlés szerint adagold bele a fokhagymát: van aki erőteljesen szereti, más úgy, ha nem annyira érződik az íze.
Sajtos fasírt baconbe tekerve
Hozzávalók 12 darabhoz
- 60 dkg darált sertéscomb
- 20 dkg trappista sajt
- 12 szelet bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szelet szikkadt kenyér vagy 1 zsemle
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd tejbe. Ha már az összes nedvességet felszívta, nyomkodd ki, és tedd egy tálba. Add hozzá a darált húst, reszeld bele a fokhagymát és a hagymát, keverd el tojással, pirospaprikával, sóval és borssal, és gyúrj belőle egyenletes masszát. A sajtot kockázd fel. A húsos keverékből vegyél ki egy adagot, tegyél a közepébe egy darab sajtot, formázz belőle gombócot, tekerd baconbe, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd őket készre. Akkor jó, ha a bacon ropogós, a hús átsült, a sajt a közepén pedig krémesre olvadt.
A csirkecomb is nagyszerű lesz baconbe tekerve, így egészen biztos, hogy nem szárad ki sütés közben.
- fasírt
- bacon
- trappista sajt
- húsételek
- darált hús
- fasírtgolyó
- fasírtgolyók sütőben sütve
- sajtos fasírt baconbe tekerve
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept