Sajttal töltött fasírt ropogós baconbe tekerve: elképesztően szaftos a belseje
A sajttal töltött, baconbe tekert fasírt kívül ropogós, a baconnek köszönhetően belül szaftos, beleharapva pedig mindegyik darab kis olvadós meglepetést rejt.

fasirt sajtos baconos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttal töltött, baconbe teker fasírt sütőben sül, így felesleges zsiradékot sem vesz fel. Az összeállításánál ízlés szerint adagold bele a fokhagymát: van aki erőteljesen szereti, más úgy, ha nem annyira érződik az íze.

Sajtos fasírt baconbe tekerve

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 60 dkg darált sertéscomb
  • 20 dkg trappista sajt
  • 12 szelet bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet szikkadt kenyér vagy 1 zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd tejbe. Ha már az összes nedvességet felszívta, nyomkodd ki, és tedd egy tálba. Add hozzá a darált húst, reszeld bele a fokhagymát és a hagymát, keverd el tojással, pirospaprikával, sóval és borssal, és gyúrj belőle egyenletes masszát. A sajtot kockázd fel. A húsos keverékből vegyél ki egy adagot, tegyél a közepébe egy darab sajtot, formázz belőle gombócot, tekerd baconbe, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd őket készre. Akkor jó, ha a bacon ropogós, a hús átsült, a sajt a közepén pedig krémesre olvadt.

A csirkecomb is nagyszerű lesz baconbe tekerve, így egészen biztos, hogy nem szárad ki sütés közben.

Ezt is szeretjük