Sajtos csirkepaprikás
Régi fogás új köntösben
Valószínűleg már te is milliószor készítetted el a tradicionális csirkepaprikást, de még biztosan nem próbáltad sajttal. Pedig igazán finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paprikás csirke tipikus magyar étel, melynek tájegységenként különbözik picit az elkészítése, mégis mindenhol egyaránt finom.

Valószínűleg nálad is toplistás a hétvégi ebédek képzeletbeli rangsorában, ezért, hogy mégse unj rá, most mutatunk egy igazán különleges, sajtos változatot. Próbáld ki egyszerű receptünket, mellyel biztosan sikert fogsz aratni a család körében!

Sajtos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.

Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.

A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszelt sajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük