Sajtos csirkepaprikás
Valószínűleg már te is milliószor készítetted el a tradicionális csirkepaprikást, de még biztosan nem próbáltad sajttal. Pedig igazán finom.
A paprikás csirke tipikus magyar étel, melynek tájegységenként különbözik picit az elkészítése, mégis mindenhol egyaránt finom.
Valószínűleg nálad is toplistás a hétvégi ebédek képzeletbeli rangsorában, ezért, hogy mégse unj rá, most mutatunk egy igazán különleges, sajtos változatot. Próbáld ki egyszerű receptünket, mellyel biztosan sikert fogsz aratni a család körében!
Sajtos csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.
Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.
A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszelt sajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- hús
- sertéshús
Így készül a svéd húsgolyó
- csirke
- sült csirke
Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel
- franciaország
- pörkölt