Rakott csirkemell vastag, nyúlós sajtréteggel: szaftos, omlós és kiadós
A sajtos-rakott csirkemell könnyű, mégis laktató fogás, amit a zöldfűszerek még jobban feldobnak.
A csirkemell magas fehérje- és alacsony kalóriatartalma miatt az egyik legkedveltebb alapanyag, a diétázók körében is nagy kedvenc. Ha szereted az olasz ízeket, akkor dobd fel a tepsis fogást paradicsommal, mozzarellával és fűszernövényekkel. Kínálhatod friss salátával vagy bármelyik klasszikus körettel.
Sajtos-rakott csirkemell
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 4 db paradicsom
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a felkarikázott paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. A tetejét szórd meg reszelt vagy szeletekre vágott sajttal, és takard le fóliával.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a csirkemell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, vedd le rólia a fóliát, és pirítsd meg.
A csirke édesen, ragacsosan is ínyenc étel, kívül szép pirosra sül, belül omlós lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció