Sajtos-paradicsomos csirkemell a sütőből: fenséges mediterrán ebéd
Olvadozó sajt, édeskés paradicsom, kellemes fűszerek: az egyszerű csirkemell is lehet fejedelmi.

paradicsomos-sajtos-csirkemell-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varázsolj mediterrán fogást az asztalra ebédre vagy vacsorára! Ha szereted a capresét, tehát a paradicsomos mozzarellát, dobd fel vele a csirkemellet! Ilyenkor a legfinomabb, hisz a szabadtéri paradicsomok most már nagyon érettek, a sütőben pedig még édesebbé, zamatosabbá válnak. 

Sajtos-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 szelet csirkemell
  • 2 db paradicsom
  • 6 szelet mozzarella
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a húst szeleteld fel, majd öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórj rá oregánót. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a csirkemelleket. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 30 percig. 
 

A megmosott paradicsomot vágd fel ízlés szerint, a mozzarellát is szeleteld fel, majd rakd a már puha csirkemellszeletekre. Szórd meg bazsalikommal is, majd told vissza a sütőbe, és süsd még körülbelül 15 percig. Amikor a sajt ráolvad, kiveheted a sütőből.
A csirkemellet akár grillezheted is, mielőtt feldobod paradicsommal. Kívül ropogós lesz, belül szaftos.

Ezt is szeretjük