Vajpuha sertéskaraj sajtos, mustáros szószban: magos mustárral a legfinomabb

Különösen finom lesz a vajpuhára sült sertéskaraj, ha sajtos, mustáros szósszal tálalod.

Sajtos-mustáros karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos-mustáros szósz nagyon jól megy a puha sertéskarajhoz. Ne feledkezz meg a hús kiklopfolásáról, ez ugyanis remekül fellazítja a rostokat, és sokkal puhább lesz a végeredmény. A klopfolás közben keletkező zajokat egyszerűen tompíthatod, ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszel.

Sajtos-mustáros karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 szelet sertéskaraj (kb. 1 kg)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajt, ha egyben van, szeleteld fel, és jól klopfold ki. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd takard le őket frissen tartó fóliával, és pihentesd fél órát. Közben a hagymát cikkezd fel. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, oszd el benne a hagymát és a befűszerezett húsokat. Öntsd fel fél deci vízzel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe.

 

Amíg a hús sül, készítsd el a mártást. A sajtot reszeld le, add hozzá a joghurtot, a majonézt, a magos mustárt, és keverd jól össze. Amikor a hús már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a mártással, és továbbra is letakarva told vissza további 20 percre.

Mézes-mustáros mázzal is mennyei, omlós karajt süthetsz.

Mézes-mustáros mázzal sült karaj: a körettel együtt is sütheted

A szaftos hússzeletet gyökérzöldségekkel együtt is elkészítheted, ízletes, gyorsan összedobható fogás.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük