Vajpuha sertéskaraj sajtos, mustáros szószban: magos mustárral a legfinomabb
Különösen finom lesz a vajpuhára sült sertéskaraj, ha sajtos, mustáros szósszal tálalod.
A sajtos-mustáros szósz nagyon jól megy a puha sertéskarajhoz. Ne feledkezz meg a hús kiklopfolásáról, ez ugyanis remekül fellazítja a rostokat, és sokkal puhább lesz a végeredmény. A klopfolás közben keletkező zajokat egyszerűen tompíthatod, ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszel.
Sajtos-mustáros karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 szelet sertéskaraj (kb. 1 kg)
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál magos mustár
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajt, ha egyben van, szeleteld fel, és jól klopfold ki. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, majd takard le őket frissen tartó fóliával, és pihentesd fél órát. Közben a hagymát cikkezd fel. Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, oszd el benne a hagymát és a befűszerezett húsokat. Öntsd fel fél deci vízzel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe.
Amíg a hús sül, készítsd el a mártást. A sajtot reszeld le, add hozzá a joghurtot, a majonézt, a magos mustárt, és keverd jól össze. Amikor a hús már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a mártással, és továbbra is letakarva told vissza további 20 percre.
Mézes-mustáros mázzal is mennyei, omlós karajt süthetsz.
Mézes-mustáros mázzal sült karaj: a körettel együtt is sütheted
A szaftos hússzeletet gyökérzöldségekkel együtt is elkészítheted, ízletes, gyorsan összedobható fogás.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció