Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal

Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagyon éhes vagy is, ki tudod várni, amíg elkészül ez az ízletes sajtos-mustáros csirkemell. Garantáltan nem fog kiszáradni, és a szósz igazán pikánssá teszi. Ez a recept remek bizonyíték arra, hogy az egyszerű csirkemell is könnyen izgalmassá tehető.

Sajtos-mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csirkemellfilé
  • 10 dkg trappista
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd meg. Egy tálban keverd össze a mustárt, a tejfölt, a reszelt sajtot, rakd hozzá a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Forgasd bele a húst, és hagyd legalább egy órán át a pácban. Ha van időd, akár egy éjszakán át is pihentetheted a fűszeres keverékben.

Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Rakd rá a  a csirkemelleket, és süsd oldalanként két-két percig. Öntsd rá a maradék pácot. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatod. Kis lángon, lefedve süsd körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a hús puha nem lesz. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy beleszúrsz egy hústűt vagy hegyes kést. Ha az könnyen áthatol rajta, leveheted a tűzről.

Ezt is szeretjük