Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal

Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagyon éhes vagy is, ki tudod várni, amíg elkészül ez az ízletes sajtos-mustáros csirkemell. Garantáltan nem fog kiszáradni, és a szósz igazán pikánssá teszi. Ez a recept remek bizonyíték arra, hogy az egyszerű csirkemell is könnyen izgalmassá tehető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csirkemellfilé
  • 10 dkg trappista
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd meg. Egy tálban keverd össze a mustárt, a tejfölt, a reszelt sajtot, rakd hozzá a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Forgasd bele a húst, és hagyd legalább egy órán át a pácban. Ha van időd, akár egy éjszakán át is pihentetheted a fűszeres keverékben.

Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Rakd rá a  a csirkemelleket, és süsd oldalanként két-két percig. Öntsd rá a maradék pácot. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatod. Kis lángon, lefedve süsd körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a hús puha nem lesz. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy beleszúrsz egy hústűt vagy hegyes kést. Ha az könnyen áthatol rajta, leveheted a tűzről.

Ezt is szeretjük