Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal

Omlós csirkemell mustáros-sajtos szósszal - Krémes, tunkolnivaló szafttal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nagyon éhes vagy is, ki tudod várni, amíg elkészül ez az ízletes sajtos-mustáros csirkemell. Garantáltan nem fog kiszáradni, és a szósz igazán pikánssá teszi. Ez a recept remek bizonyíték arra, hogy az egyszerű csirkemell is könnyen izgalmassá tehető.

Sajtos-mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 csirkemellfilé
  • 10 dkg trappista
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd meg. Egy tálban keverd össze a mustárt, a tejfölt, a reszelt sajtot, rakd hozzá a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Forgasd bele a húst, és hagyd legalább egy órán át a pácban. Ha van időd, akár egy éjszakán át is pihentetheted a fűszeres keverékben.

Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Rakd rá a  a csirkemelleket, és süsd oldalanként két-két percig. Öntsd rá a maradék pácot. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatod. Kis lángon, lefedve süsd körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a hús puha nem lesz. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy beleszúrsz egy hústűt vagy hegyes kést. Ha az könnyen áthatol rajta, leveheted a tűzről.

Ezt is szeretjük