Nyúlós sajtos kenyér finom fűszerekkel - Vacsorára is remek

A sajtos kenyér sok fokhagymával minden boltin túltesz. 30 perc múlva eheted is a felejthetetlen péksütit.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerűen elkészíthető, sajtos, fűszeres kenyér salátával csodálatos vacsora lesz. Elképesztően ízletes, étvágygerjesztő, és egy nagyobb péksütemény nyolc embernek is elég. 

A legjobb, ha kovászos kenyeret használsz hozzá. Vágd be rombusz alakban, majd keverd össze a vajat néhány gerezd fokhagymával, sóval, petrezselyemmel, esetleg más zöldfűszerrel, és a mikróban olvaszd össze. Kanalazz a résekbe a vajas keverékből, majd tömd meg bőségesen reszelt mozzarellával a réseket, vagy, ha az nincs, bármilyen sajt megteszi. Tekerd fóliába, és süsd 15 percig, utána fólia nélkül pirítsd még öt percig, hogy jó ropogós legyen. Nagyjából 180 fokon süsd, a végén feljebb csavarhatod a hőfokot akár 200-220 fokra, ha úgy látod, nem pirul eléggé a kenyér.

Ezt is szeretjük