Ínycsiklandó sajtos húspogácsa
Készíts különleges extra vacsorát sajtos húspogácsával! Ez minden eddigit túlszárnyal.
Ha fel akarod turbózni a szendvicset, süss bele fűszeres, sajtos húspogácsát saját kezűleg. Semmivel nem bonyolultabb, mint a fasírt, csak a hozzávalókban van némi eltérés. Ezt bárkinek sikerül, mert a világ egyik legegyszerűbb receptje. A boltit pedig örökre elfelejtheted.
Sajtos húspogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sertés és marha darált hús
- 15 dkg trappista sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál mustár
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A kétféle darált húst keverd össze a sóval, a borssal, a mustárral és a hagymával, rakd hozzá a reszelt sajtot. Ha túl lágy lenne a massza, tégy hozzá zsemlemorzsát. Formázz belőle gombócokat, majd kicsit lapogasd meg.
Kezdj olajat hevíteni egy serpenyőben. Rakd bele a pogácsákat, és mindkét oldalukat süsd meg körülbelül hat-hat perc alatt. Ha kész, szedd ki az olajból, majd papírtörlőn csepegtesd le. Sütőben is megsütheted, 200 fokon körülbelül 12 perc alatt lesz szép piros.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept