Habkönnyű krémmel töltött sajtos roló: bolti leveles tésztából egyszerű és gyors
Ne csak pékségben vegyél sajtos rolót, otthon is elkészítheted. Leveles tésztából is kiváló lesz a végeredmény.

A habroló nagy kedvenc, édes és sós töltelékkel is ellenállhatatlan. Akár ünnepekre, baráti összejövetelekre is elkészítheted, a siker garantált. A tésztával nem lesz szinte semmi munka, és bármilyen csőre rátekerheted. Ha nincs kéznél, házilag papírtekercsből is készíthetsz, csak vond be alufóliával.
Sajtos habroló recept
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg reszelt sajt
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 1 db tojássárga
- só
- bors
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltál, olvaszd fel szobahőmérsékleten. Semmiképp ne tedd mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd két-három milliméter vékonyra. Vágd körülbelül két-három centi széles csíkokra, és tekerd fel kis fémcsövekre úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Kend meg villával felvert tojássárgával.
Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra. A tésztát vedd ki a sütőből, húzd le a csőről, hagyd kicsit hűlni.
A krémhez a lisztet keverd simára a tejjel, és kis lángon főzd sűrűre. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd keverd bele a reszelt sajt felét, a vajat, ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd simára. Töltsd meg vele a rolókat. A végeire szórd a maradék reszelt sajtot.
A krémes töltelékkel gazdagított sajtos csigákkal sem fogsz mellé!