Ropogós négysajtos csiga gyúrt tésztából: gazdag, krémes tölteléket rejt
A finom, gyúrt tésztából készült négysajtos csiga ideális harapnivaló a sós aprósütemények szerelmeseinek.

negysajtos csiga
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is odavagy a különböző sajtokért, és az étteremben is szívesen rendelsz négysajtos pizzát, biztos, hogy ez a gyúrt tésztából készült finomság is ízleni fog. Akár dupla adagot is készíthetsz belőle, amelyet feltekerve és folpackba csomagolva betehetsz a fagyasztóba, hogy amikor szükség van rá, csak elővedd, felszeleteld, és már tolhasd is a sütőbe.

Négysajtos csiga

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál

A töltelékhez

  • 10 dkg gouda
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 8 dkg natúr krémsajt
  • 2.5 dkg parmezán
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a sütőporral, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a sót, egyenként a tojássárgákat, majd a tejfölt, és gyúrj belőle rugalmas, sima tésztát. Szedd két cipóra, és nyújtsd ki őket. A sajtokat reszeld le, és adj hozzájuk egy kevés sót és fokhagymaport. A tésztát kend meg krémsajttal, szórd meg a reszelt sajtos keverékkel, tekerd fel, és fóliába csomagolva két órát pihentesd a hűtőben.
 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pihentetési idő leteltével a rudakat szeleteld fel, az így kapott csigákat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és negyedóra alatt süsd őket aranyszínűre.
 

Többféle sajtból tésztát is készíthetsz, így nagyon hamar az asztalra varázsolhatod a felejthetetlen vacsorát.

Ezt is szeretjük